Då var det lördag igen och då satt jag och deppa jag tyckte allting verkade meningslöst

Meningslöst är nog rätt ordet, visst det är härligt att det är lördag men det är svårt att glädjas över det när man vet att det är söndag imorgon och sedan måndag och skola, FYFAN! Men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Kanske blir det att träffa Stina i alla fall som vanligt, sen åka till Max och äta kanske om vi känner oss taggade. Sen blir det nog övernattning i Alfta hos pojken som vanligt skulle jag tro. Igår blev det ju teve spel, det gick riktigt bra för oss när vi spelade själv tyckte jag. Det var ju roligt fram tills att Stoffe skulle spela med oss, för då blev det ju dödsseriöst haha men alla är vi ju olika som tur är. Själv ser jag nog de mest som ett spel man spelar för kul, blir bara jobbigt när det blir för seriöst. Stina och jag ägde i alla fall, fick till och med skjuta straffar för att vi var så jävla bra, de ni ;)

Läste förresten Stinas blogg nyss och hon tog mig verkligen på orden, sommar, sommaren, - ja sommaren då allt började. Så jag sitter just nu och lyssnar på just Brunnsparken och drömmer mig bort för några sekunder, det var värme, glädje, Björn och vi. Det var tider, tider som bränner. Om vi bara visste hur allt skulle sluta från början, de var sommar vi var ung och natten var skön. Hösten drog in på ett stormande sätt och mycket förändrades, vem sa att livet var lätt?..


..Och Stina allt som vi nu lämnar kvar är ett hopp om en kommande sommar, en sommar tillsammans, en sommar att minnas, precis som den förra och om jag får bestämma ska det bli så även om det blir bara du och jag. Tillsammans klarar vi allt, när andra går är det vi som består, det är vänskap!



image11

Jag och Stina, sommaren o7.

Chinese Crested - En hund med stil?

Självklart har jag fastnat för den hundrasen, mest för att de är så speciella och inte så vanliga och tråkiga som många andra hundar är. Det kan vara svårt att avgöra om denna hundras eller fin eller ful, men dom är åtminstone söta som socker enligt mig. Jag personligen tycker de är så söta med sina små nakna kroppar och deras långhåriga fluffiga öron, tassar och svans. En kinesisk nakenhund kan även vara ett altnativ om man är allergisk, då det är en hund som inte fäller någon päls. Dock är det väldigt inviduellt, men självklart är det en ras som passar astmatiker och allergiker betydligt bättre än de flesta andra hundraser. Sen är det ju väldigt praktiskt att de inte löser hår så blir det mindre att städa, men då ska man ju komma ihåg att de istället kräver en del hudvård. Sen får man tänka på att eftersom de inte har några hår utan är nakna så fryser de väldigt lätt och behöver därför bära kläder, något som inte gör mig något eftersom jag tycker de är sött med kläder på hundar så länge det inte går till överdrift så hunden på något sätt tar skada.

För mig ligger den kinesiska nakenhunden varmt om hjärtat och jag skulle gärna vilja ha en sån hund. Samtidigt har jag fler favorithundraser, det märks väl vad det blir för hund jag köper mig i framtiden. Läser man rasbeskrivningen här nedanför om rasen så tycker jag det verkar vara en hundras med underbar personlighet.

- Vad tycker du om rasen Chinese Crested?



Rasbeskrivning

Chinese Crested är en väldigt framåt och behaglig hund. Den är mycket trogen sin familj och älskar att leka och att ligga i famnen och gosa. Nakenhunden har ett stort behov av närhet och kärlek och vill vara med hela tiden. Sitter man i soffan och tittar på TV sitter nakenhunden där den med, är den tillåten att sova i sängen gör den det, helst under täcket. Ofta är den lugn och kelig inne men vild och busig ute. Den älskar att motionera och tröttnar inte i första taget. Vi har fjällvandrat med våra hundar, och gått flera mil i sträck och de har aldrig visat tecken på att vara trötta. Eftersom kinesen har en moderat jaktlust kombinerat med en stark vilja att vara nära sin ägare går det oftast utmärkt att ha den lös i skog och mark. Kinesen är betydligt tuffare än man tror och fungerar oftast utmärkt med stora hundraser. Den är mycket intelligent och lättlärd, men har samtidigt en stark egen vilja. Det innebär att eventuell träning måste ske med mycket uppmuntran och tålamod. [Rasbeskrivning hämtad från: <http://www.proudpony.se/>]





Som sagt vad andra än tycker så är den kinesiska nakenhunden en vacker liten varlese i mina ögon :)


image10

Läs mer om Chinese Crested här.

Börja blogga?

Var med Stina på Elvéns igår när hon jobbade och eftersom vi inte hade något bättre för oss så hjälpte Stina mig att fixa min blogg. Har ju haft den ett bra tag men aldrig orkat skrivit något i den, men kanske blir roligare nu när den blivit finare och mer personlig? Har tagit bort alla gamla inlägg nu för att börja om helt på nytt med min blogg. Så nu är det upp till bevis hur mycket jag kommer skriva och uppdatera bloggen, jag har ju alltid varit dålig på det där med att blogga och sitter inte lika mycket vid datorn nu som förut. Men det kanske blir ändring på det nu? Det kan ju vara skönt att ha en blogg att skriva av sig i om man behöver och även skriva om saker man vill minnas. Tack till dig Stina som hjälpte mig, besök även hennes blogg genom att trycka här.


Det känns tungt att det redan är onsdag och lovet kommer snart vara över, sorgligt att det ska gå så fort jag som verkligen inte vill tillbaka till skolan. Istället vill jag vill ha sommar nu, slippa skolan och få tänka på något annat.
Undra vad man ska göra idag då? Kanske ut och rida en sväng, men är fortfarande öm efter att jag ramlade av. Annars skulle jag försöka ta sig ner på byn och hälsa på Stina, men när man inte har någon skjus blir det genast så jobbigt.  Nej nu ska jag gå ner i köket och kolla på det finns något att äta till frukost..


..Skriver kanske mer senare?