Mary Kay

Igår fick jag mitt Mary Kay paket, har längtat en del efter det. Blir nog att köpa fler produkter därifrån i framtiden. Köpte baspaketet igår, 1495 kr för ett sånt, shit så dyrt men då är det inga skit produkter i alla fall som många andra! Sen var ju Stoffe världens snällaste och betalade eftersom jag fyllt år, tack älskling du är bäst! För jag hade då aldrig haft råd själv med min ekonomi, tur att pojkvännen min är så snäll :) 

Nu ska jag göra lite andra grejer, både packa lite och så. Stina och jag drar ju uppåt norr ikväll shit så längesen man åkte till Umeå nu, det kommer nog bli kul. Jag hoppas de blir fint väder däruppe, stan glittrar som finast när det är soligt. Har flyttat Dream så hon står hos Maria Märges medan jag är borta i alla fall så får jag se hur det blir sen, Dream trivs i alla fall jätte bra där. Känns skönt att jag har någon som tar riktigt hand om henne under dagarna jag är borta, tack Maria för jag får ha henne där. Red på deras ridbana igår och hoppade med Madde och Felix, hur kul som helst! Ska upp dit idag och rida med, och pussa Dream och säga hejdå lika blir det med Stoffe. Kommer blir jobbigt att vara utan honom så länge, honom som jag aldrig är utan mer än en dag typ.
Nej, nu ska jag göra annat.

image26

Det blir rätt deppigt, ett liv i skuggan

Här kommer våren, det har jag lärt mig. Det blir rätt ensamt bland alla löven. Det blir rätt deppigt, ett liv i skuggan, såhär på kvällen är det ohyggligt.

Igår åkte jag ner på byn och träffade Stoffe, gick en sväng och pratade sen var han snäll och bjöd på mat på Pelles. Så jävla hungrig jag var då, blev kycklingspett för mig det är så gott :) och Stoffe ångrade att han inte tog det när han såg hur gott de såg ut, så nästa gång han äter där är jag nästan säker att han går i mina fotspår och också tar det. Sen åkte vi till Alfta efter vi ätit och tog det lugnt, nu sitter och jag här och har nyss kommit hem. Ska snart byta kläder och bege mig till hästen, kanske ut och gå en sväng med henne om jag orkar. Sen blir det hem och duscha så får jag se vad som händer ikväll, om jag ska med ut och äta eller inte. Men jag har ju ingen lust, och hur ska man då göra?

Snart åker jag och Stina till Umeå, jag längtar efter resan upp i bilen med bra musik och det är så fin och härlig väg och de är inte alls lång tid kvar nu, det tråkiga är att jag kommer sakna Stoffe så himla mycket. Men han åker ju bort han med så skulle jag stanna hemma så får jag ändå inte vara med honom.  

Nej, nu blir det att byta om och åka till hästen och göra det jag ska. Sen blir det hem ta en dusch och göra sig i ordning för nått äventyr, för hemma blir jag inte ikväll det är alldeles för fint väder för att sitta hemma.

HUJ

Nödlögnen

Det är klart
att med lögnen kan man både fly och flyga
Jag ljuger
ja, jag ljuger medvetet varenda dag
för mig själv och för andra:
kalla det dikt
kalla det feghet
Jag gör det roliga roligare
och drar ifrån hälften av min smärta
jag tiger sammanbitet tyst om min sorg:
också ett sätt att ljuga

Jag är stolt och sårbar
såra mig inte med tröst och medlidande
jag drar mig tillbaka till ensamheten
jag flyr och flyger med lögnens vingar
vilar mig från smärta och sorg
visst känner jag till sanningen
bakom min nödlögn
men är ej tillräckligt stark
för att dra fram den i ljuset


Maria Wine (1912-2003)

image24

En vacker dag blir ingenting som förr

Var ett tag sen jag skrev nu, har aldrig tid och att sitta vid datorn nästan. Vaknade tidigt idag av att Stoffe ringde och väckte mig, var pigg då så jag gjorde ordning mig och åt frukost med mamma så nu kan jag bara ta de lugnt innan jag ska till skolan. Har bara en lektion idag som jag jämt har på fredagar och det är så skönt! Skulle vilja till Bollnäs senare idag, men vet inte om mamma eller pappa vill skjusa mig dit, annars får jag fixa det på annat vis eller helt enkelt strunta i det. Borde även färga håret, men min beslutsångest har kommit. Om jag ska färga det mörkbrunt eller mera blont i håret, jobbigt när man inte vet hur man vill ha det.

Imorgon är de planerat jag och Stoffe + 7 personer till ska äta på Altlantic, och jag vill inte med! Har inte någon lust alls, och de är de värsta jag vet att göra saker man inte har lust med. Sen är de så jobbigt att göra Stoffe besviken som säkert vill att jag följer, men jag kan inte rå för hur jag känner. Jag vet jag är tråkig och trist, men ibland blir inte saker som man vill att de ska bli. Men har jag tur slipper jag följa med, sen skulle de tydligen på Bonden sen. Men om jag ska med blir det nog att vara nykter och åka hem tidigt, fan vad positiv man är, men som sagt känner inte för det ett jävla skit. Men ikväll blir det nog att vara med Stoffe och ta de lugnt i alla fall, de behöver jag har varit så trött den här veckan så jag behöver vila ut.

Jag har seglat med ett sjunkade skepp

image23




Nu har jag fått nog av dig, du följer aldrig med mig och du får aldrig mig att må bra

Är uppe mycket tidigare än jag behöver eftersom Stoffe ringde och väckte mig, så jävla onödigt. Stina kom i alla fall hem igår, jag tog mig ner på byn vid halv tio för att möta upp henne med bilnyckeln för att vi skulle ta oss hem. Blev hemma hos mig och kollade på Hem till Midgård ett av våra gemensamma favoritprogram som sagt. Var längesen vi kollade på det nu, kanske högstadiet sist? Åker inte ner något till skolan idag, jobbar hemma istället eftersom jag har bara en lektion och mamma och pappa är i fjällen så då blir de svårt att fixa skjus.


Ikväll vet jag inte riktigt vad det blir, hade tänkt varit med Stoffe men han sa ju i morse att han skulle se hockey i Alfta och jag måste vara hemma och göra Natacha sällskap under kvällen då jag är hundvakt. Kanske att det blir att åka på trav med Stina då kan jag ju ta henne med mig i alla fall. Eller så kanske man ska ut på krogen en sväng och inviga att man är 18? Men i så fall runt elva så jag kan ta ut Natacha i hundgården, måste tänka på henne också :)


För du karvlar och vrider din kniv som ett ur
och varje varv allt detta går runt i mig
så känner jag att du måste ut ur mig

image22

Ett ödsligt rum

Nu är man ensam, mamma och pappa har åkt till fjällen med Stinas föräldrar. Så både Stina och jag blir ensamma hemma i helgen, fast jag har ju mina underbara djur så helt ensam är jag inte. Försöker få hem Stina från Gävle nu, eftersom jag tycker hon ska åka hem ikväll och hitta på något med mig istället för att hon ska åka hem imorgon. Så får väl se hur hon gör då :)

Blev inget svenska tal idag heller, hann inte göra idag så får göra det på tisdag istället både bra och dåligt. Efter svenskan blev det tyska med Anette, hon är faktiskt en snäll lärare så jag gillar henne. Det enda negativa är att hon alltid ska snacka tyska med en så man måste tänka efter vad hon säger, men det får man väl helt enkelt ta när man läser tyska. Efter jag slutat skolan träffade jag Stoffe en sväng eftersom han var i byn, pussade lite på honom och kände efter hur mycket jag tycker om honom, jag kände mig som nykär idag kanske lätt känns så på våren när sol och värme börjar komma, hans hand passade så extra bra i min idag, alles varm och go.. Kanske var det för att vi inte sågs igår och jag saknat honom så mycket som jag blev så glad av att se honom idag :) Hann inte träffa honom så länge innan jag var tvungen gå för att få skjus till hästen. Sen blev det en ridtur på Dream i det fina vädret, sen hem igen!

Och nu sitter man här, undrar vad man ska göra, jag är rastlös. Ut och gå med Natacha kanske?


 


Igår var det hemskt, idag var det förjävligt, imorgon blir ett rent helvete

Ingen uppmuntrande rubrik, men en del av mig säger så nu.

Dagen började skönt, jag sov länge även om jag blev störd av mobilen ett antal gånger. Men det är väl smällar man får ta antar jag om man inte kan sova utan att ha den bredvid sig. Åkte ner på byn sedan med pappa i alla fall för att klippa håret, efter det gick jag till Pelles för att jag och Annelie skulle äta innan vi skulle ut och rida. Ridturen blev härlig i alla fall, med solen som värmde hela tiden. Efter jag sagt hejdå till Annelie träffade jag på Kvarmans som också var ute i det fina vädret, dock inte på häst utan till fots. Tog sällskap med honom ett tag, vi snackade lite körkort och så, ja och jag tror vi kom fram till att vi är lite sega båda två och ingen av oss gillar att plugga :D Har köpt nya ridstövlar idag med, blev ett par Mountain Horse läderstövlar, riktigt stiliga.

Nu ska jag sluta sitta här, det ger mig bara ångest eller ÅNGHÄST som Kajsa skulle skriva. I övrigt så saknar jag min Stoffe ♥, inte sett honom på hela dagen och de hör till ovanligheten. Har jag tur träffas vi imorgon!

Imorgon blir man förresten ensam, skönt ändå.
Och Stina, när kommer du hem?


Tänk vad tiden går

Dålig uppdatering trots mycket som hänt, detta beror dock på att min dator har gått sönder och nu är inne på lagning. Jag hoppas den blir lagad fort för jag behöver den nu till alla skolarbetet, jag ska t.ex. ha svenska B tal på torsdag och så går datorn sönder så nu är det panik. Men allt brukar lösa sig till slut. 

Jag och Stina var till ett dårhus i helgen, måste jag skriva lite mer om sedan. Sen har jag hunnit fyllt 18, igår faktiskt :) Skriver mer som sagt när datorn är fixad, sitter i skolan nu och måste göra annat.


Jag är en av alla dom som kan gå vilse, när som helst, om jag behagar, och jag går gärna vilse just inatt

Jag är en av alla dom som har ett liv utan nätter, utan dagar.
Jag är en av alla dom som drabbas, då och då, av nåt jag vill förklara.
Jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara ville vara en av alla dom. Men ibland så är jag fast, kan du känna likadant? Och ibland är allting kaos, och jag blir mörkrädd mitt på dan. Ibland behöver jag en paus.

Det är fredag, helt underbart och Stina har kommit hem från Gävle. Träffade henne direkt när hon kom därifrån så käkade vi och pratade lite, även Jessika var i Edsbyn på besök så då fick man träffa henne. Efter vi ätit klart skjusade Stina mig till hästen. Har nyss kommit hem från hästen nu, var ut och red en sväng, Dream blev rädd för en vit häst, jag tror hon blev rädd för den bara för den var vit, bruna hästar brukar inte gilla vita hästar så kan ha något med det att göra. Sen har hon tappat två skor nu, så det är bara leta hovslagare så fort som möjligt. Nu ska jag göra mig ordning lite sen ska jag vara med Stina ikväll, Jessika kanske också skulle vara med som det lät tidigare, trevligt. Man träffar henne alldeles för sällan nu, jag saknar dig och vår tid, jag tänker på dig ofta, det var en fin tid vi hade, så underbar. Ibland vill man bara tillbaka, tillbaka till den sommaren, Sommaren 2006, obeskrivlig. Då var det du, jag och skalet!

image18

Emma och Jessika, sommaren 06.

 På väg upp mot norr med Umeå som mål.
Fanns inget som kunde stoppa oss där, fulltankat skal, brillerna och musiken var på, rutorna var öppna, det var sol, värme och humöret var på topp!

Sommarjobb, fixat

Idag ringde dem och frågade om jag ville ha sommarjobb som sommarvikarie, och det ville jag ju. Det känns faktiskt riktigt skönt att veta att det redan är fixat, jag var verkligen i behov att få ett sommarjobb denna sommar. Sen är det ju ett plus att man blir 18 till sommaren så tjänar man mera pengar. Tänk att jag fyller redan på måndag, vad fort tiden går :) 

Usch jag har så ont i halsen, de är värst på morgonen sen blir det lugnare på dagen och kommer tillbaka på kvällen. Men jag känner inte av febern nu i alla fall, mycket skönt. Men som sagt, svagheten har kommit gått lite hur som helst nu i veckan, värst var de nog i måndagskväll. Men nu känner jag mig mycket bättre, jag hoppas Stoffe och blir helt frisk den stackarn går ju på pencilin. Var förresten på Mary Kay party igår hos Maria Märges, mycket trevligt. Jätte kul var det faktiskt att få prova olika produkter och äta hennes bananpaj :D Som är hur god som helst! Blev jätte sugen att köpa ett set, men det var riktigt dyrt att köpa speciellt med min dåliga ekonomi men man kände att produkterna var värd det. Kanske blir att beställa sedan nå tag om man kan fixa fram pengar :) Efter partyt åkte jag och Maria till Alfta för att tillbringa natten där, hon gick till Johan och jag till Stoffe. Kollade lite på teve, duschade och störtade sen rakt ner i sängen. Gud så skönt det var att sova, det riktigt sved i mina ögon trots att jag fått sovit länge på dagen innan, men sömn får kroppen aldrig nog av.

Snart ska jag åka till min häst, borde ut och rida en sväng då jag hoppade över ridningen igår. Blir så depprimerad nu när det är sånt här väder ute, jag som hade fått vårkänslor och mer energi. Självklart ska snön komma och förstöra allting, det fick mig att tappa allt och kroppen försämrades också genast då snön kom. Halsontet kom, febern och jag börjar känna symptom av urinvägsinfektion, och det känns inte skärskillt lockande. Snälla snö, FÖRSVINN!

" Jag är Stinas lilja ut i dalen, ja jag är morgonstjärnan klar för henne :) Det bevisar hon genom sin tatuering, eller hur grabben? Du kommer inte undan mig, hahaha, busgrabb in i de sista ;) ".
- Stina du vet liljan ut i dalen? Så mycket mer än bara ord.. För han har öppnat pärleporten, så att vi kan komma in, (komma in) genom blodet har han frälst oss och bevarat oss som sin, för alla borde känna till, (alla borde känna till) vem.. vågar mig inte på fortsättningen så här offentligt. Det är ändå bara Stina som förstår det fina, det blev ju ganska internt :)

image17

Bilden är tagen från Stinas blogg,
för att komma till Stinas blogg tryck
här!

Men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag

Blev som vanligt Alfta igår kväll, tog det lungt och bara myste. Kollade på Solstorm, sjuk film måste jag säga. Jag kan ju säga som så att jag inte blev mer förstjust i religion efter den filmen, usch man blev ju helt avskräckt. Blev uppe alldeles för länge så man sov bort hela dagen idag, klev ur sängen vid två men skönt var det. Sen blev det en rejäl frukost, åh jag bara älskar att äta frukost på helgerna med massa goda saker och mysigt sällskap, det skapar en sån bra start på dagen :) Drog en timme senare in till Edsbyn för att Stoffe skulle hämta sin träningsbänk, så nu är det bara träna på. Fast stackarn vaknade ju med feber i morse så ikväll kanske det inte blir någon träning för honom, plutten min. Pappa hämtade mig på byn och skjusade över mig till hästen i alla fall så jag skulle få det gjort. Blev dessvärre ingen ridtur med Annelie idag, hon får inte tag på hovslagare. Hade tänkt Dream skulle vila helt idag men jag kunde inte hålla mig från att ut och rida en sväng när de var så fint väder, tog bara en lugn skritt tur runt berget barbacka, hur mysigt som helst. Tycker så mycket om min Dreamis ♥  

Nu har jag just duscha, ska snart bege mig mot Alfta igen. Lät som att Halle och Amira skulle komma förbi så skulle vi nog se film. Får hoppas på en bättre film ikväll än igår ;)

..Ha en bra lördagskväll, det tänker jag ha!


image16


Bränn dina broar till ditt gamla liv

Det känns skönt att det är fredag, fredagar är rätt okej eftersom jag bara har en lektion då och slutar tolv. Men det var ju rätt värdelöst att åka till skolan idag, kunde inte göra någonting eftersom rexnet som vanligt inte fungerade, som vi tvingas använda oss av. Har aldrig gillat rexnet, eller reggnet som Ida Ahlberg brukade säga på den gamla goda tiden på Roteberg haha. 

Undra om det blir att åka upp till Umeå nåt under slutet av april, måste kolla om jag kan fixa ihop pengar och så till att åka.. Vill ju åka upp, var så längesen jag var dit nu. Brorsan har ju hunnit med att skaffa ny lägenhet som han haft sen december och jag har inte varit dit än och de känns ju lite dåligt, förut var man ju dit med jämna mellanrum i alla fall! Det märks att mitt liv ser lite annorlunda ut nu än då, jag saknar ju inte att åka upp dit speciellt mycket nu när man har det så fint här hemma.. Men jag saknar min bror, den fina staden och de ensamma tankerensande promenaderna längs vattnet.. Umeå var min stad, tills jag förlorade den :(

image15


Blev en ridtur med Annelie idag med, börjar kännas som en vana det nu. Nu har jag precis duschat och sitter nu och torkar håret, vad det blir senare vet jag inte än men det är sånt som märks. Denna dag är inte som alla andra, jag vet inte hur dagen kunde bli såhär och jag vet inte hur jag ska förklara den. Varken bra eller dålig? Den har har varit kall och grå, kvällen är inte så lockande längre. När skuggorna är frusna så lär det vara långt bort från idag.

- Vi som har allt och lite till, men ändå bara varandra, men det räcker gott och väl när vindarna vrider på allt.


 


Årets första mjukglass avklarad

Var ett tag sen jag skrev något nu eftersom det inte funkade förut och de senaste dagarna har jag haft så fullt upp att jag inte hunnit suttit något vid datorn, faktiskt väldigt skönt jag gör hellre andra saker än att sitta vid datorn och bara stirra in i skärmen. Har blivit väldigt mycket ridning senaste dagarna i alla fall, jag och Annelie har ridit varje dag nu sen i måndags, långa turer har de blivit, igår blev det nog upp mot 3,5 timme. Men det är roligt när vi har sällskap av varandra och hästarna går så bra ihop :) i helgen ska vi försöka ta en riktig lång tur och börja rida tidigt på morgonen, det kan nog bli kul.

Min älskade bror Martin fyller förresten 24 år idag, så grattis till honom! Snart fyller även jag år, konstigt nog så längtas jag inte så mycket till att fylla 18 som jag gjorde förut. De blir antagligen inte så stor skillnad att bli 18 som att vara 17, möjligtvis det att jag får köpa cigg själv om jag vill, haha men det är ju knappast något positivt.

Efter ridturen idag så drog jag och Annelie till Pelles för att äta då vi var lite hungriga efter ritten, blev natchotallrik för oss båda sen avslutade vi med en varsin mjukglass, årets första. God var den, och självklart blev det tuttifruttiströssel på, - ETT MÅSTE! Blev dock lite frysen efter glassen, är ju inte precis värsta sommarvädret ute. Hoppas de blir varmare framåt helgen men har hört det ryktas att det ska komma snö, får verkligen hoppas att det inte stämmer. Annars så saknar jag Stina som är nere i Gävle, jag vill ha henne hemma, saknar även Stoffe som man inte fått träffa på hela dagen, men det är ju fredag imorgon och då ses vi ju, så förhoppningsvis står jag ut till dess!