"Religion är en kognitiv parasit som snyltar på vår hjärna".

I brist på  rubrik så blev det den där, på något sätt ligger det nåt i den eftersom religion som sas i programmet kan inte förklaras med vetenskapliga metoder kan den i många fall kännas överskattad, och det kan ju kännas bekant. 

Tråkig dag, jag borde göra något och det är nu. Sitter hemma hos mamma och pappa nu och gör inget alls, Gordon ligger nedanför mig och sover. Min lilla ögonsten, jag är så glad som har honom mitt älskade sällskap som följer mig helst hela tiden. Träffade mannen, myten, legenden igår och nu taggar jag projektarbete igen. Det är så mycket nu i skolan att man inte orkar med att bry sig, som om man inte har nog med saker att tänka på liksom. Det dök ju verkligen upp igår igen, jag som inte tänkt på saken på länge. Det har gått bra att stöta undan men nu har det börjat komma igen och jag hatar tankarna kring det. Men det är väl något jag får lära mig göra något bra av, som han sa så går det inte förtränga hur länge som helst för jag kommer ju inte kunna undvika ämnet hela mitt liv. Men jag ska inte gnälla över lite motgång nu, det har varit så himla mycket värre. Jag har det så bra nu, jag älskar min omgivning. Min underbara pojkvän, jag har nyss blivit hundägare på riktigt till världens goaste hund, jag har en häst som är mitt stora intresse, en fantastisk familj som alltid finns där, så jag ska inte klaga. 

Trots detta så klagar jag lite ändå, min mage är inte som den ska. Jag har haft ont i den flera dagar, vad det beror på vet jag inte. Pallar inte att ha ont i magen, det drar ner energin i kroppen så mycket jag hoppas det går över snart. 

Dream börjar bli bättre i benet nu i alla fall, det känns skönt. Blev orolig för henne, stackarn. Igår gav jag henne sista sprutan i alla fall så nu slipper jag den skiten. Höll på att svimma första gången jag tog spruta på henne, en lång och tjock kanyl är inte det mysigaste att hålla på med. 

Nej nu ska nog jag och Gordon bege oss någonstans, vet inte riktigt var än bara. 



 

Ny vecka, ny tag

Då var det måndag igen och ny skolvecka, helgen har varit sådär. Det var nog meningen att jag inte skulle följa med skolan till Stockholm, är ju glad att jag prioritera körkortet istället det känns liksom viktigare i framtiden. Men jag tycker ändå det var tråkigt att jag inte kunde följa, men det gick inte då det var körkort på gång, sen har jag både hund och häst nu så då skulle jag vara tvungen fixa någon som sköte om dem också. Nu i efterhand var det tur att jag var hemma, Dream har ju gått och blivit sparkad. Trodde inte det skulle bli så farligt när jag såg såret, rengjorde det och hoppades att det skulle läka ihop fint utan krångligheter. Men nej då, dagen efter ringer Madde och säger att hon int ekan gå stackarn. Jag kunde inte komma på en gång till stallet men skyndade mig så gott jag kunde, mamma var redan där när jag kom dit och där står stackarn och äter hö och kan inte röra benet. Benet var jätte svullet, stackarn hon har sån otur. Först feber, sen förskyldning och sen sparkad, när ska hon bli frisk så jag kan börja rida igen? Inte mycket att göra det är bara vänta och se. Fick ringa veterinär som fick komma dit och kolla till henne, hon fick stelkrampsspruta och pencelin som hon ska ha fyra dagar. Så då får jag själv ge henne sprutor, jätte mysigt vill jag mena eller inte jag som är så rädd för sprutor. Madde var snäll och hjälpte mig igår och stack in nålen och sprutade in, så då gick de jätte bra. 

Var ute och gick med Gordon tidigare, och oj så mycket snö det kommit. Kollade ut genom fönstret innan vi skulle ut och såg att snö, fick klä på stackarn varma kläder sen fick han låna min halsduk för att det inte skulle blåsa snö innanför kragen på honom. Det var kallt åt honom idag det märktes, han var så glad när vi kom hem och in i värmen igen. Det kan inte vara lätt att vara nakenhund i snöstorm.

Snart ska jag till skolan, jag tog ju fel på tiden i morse, trodde vi började 10.55 men det var ju 09.55 och det kom jag ju på försent såklart så då var det ingen ide att gå till skolan då. Så jag väntar till 13.05 istället när nästa lektion börjar.

Bye

Både hund och körkort på mindre än en vecka

Det känns härligt att få två så efterlängtade saker kommit på mindre än en vecka :) Är så glad över Gordon, jag tycker om honom så himla mycket min lille hund. Känns så kul att ha en egen hund, jag som längtat i flera år efter att få köpa en egen hund att ta hand om. Självklart så blev det en kines, jag har ju viljat haft en sån så länge. Jag kommer ihåg i början när jag startade den här bloggen så skrev jag ett inlägg om kineser och att jag skulle försöka skaffa en sån inom snar framtid och nu sitter jag här framför datorn och bloggar med en liten kines liggandes i knät :) Ibland är livet underbart när man tänker efter. Jag har kommit på att Gordon har de vackraste hundögonen som finns, gnistrande bruna. Idag ska jag även duscha honom, det ska bli kul så han blir ren och luktar gott och sen kanske tvätta lite kläder åt honom så han får rena kläder efter duschen :) 

Sitter hemma hos mamma och pappa i Kyan nu, är inte allt för ofta man är här nu. Funderar på att åka upp till Elina nu och hälsa på henne en sväng, var allt för längesen jag träffade henne nu. Knäppt de där hur vänner som man förut träffade dagligen bara försvinner, dagarna går så fort man hinner ju inte med nåt känns det som. Mycket som är knäppt, de är knäppt att jag har körkort nu om jag tänker efter. Tänk vad fort tiden går, jag tycker inte det var längesen vi gick på Rotebergsskolan, jag, Stina och Elina och nu är vi alla tre myndiga, har körkort och får göra precis vad vi vill i livet. Det känns lite skrämmande, livet var rätt skönt på nåt sätt när man var liten fanns inget att tänka på. Antar att vi börjar bli vuxen nu och vuxen känns som ett tråkigt ord. Jag ska i alla fall inte bli så vuxen att jag dricker kaffe, säger som Runneström - Stopp, där går gränsen!

Äsch nu ska jag dra mig härifrån!



Min Gordon!

Tre goda ting; bästa pojkvännen, sötaste hunden och körkort

I morgon är det fredag och då har jag haft Gordon i en vecka, så fort tiden går. Känns som vi typ hämtade honom igår, veckan har i alla fall gått jätte bra med honom och det är jag jätte glad över, jag var ju självklart lite orolig när vi hämtade honom för man vet ju aldrig. Han verkar i alla fall ha tagit flytten bra, han är så glad och go hela tiden min lille plutt, finns ingen bättre hund! Idag blev det även körkort, det känns skönt så jag slipper fixa skjus av andra hela tiden. Är ju i stort behov av det då jag måste till hästen varje dag, min häst som just nu är förkyld stackarn så snoret bara rinner i nosen på henne. I övrigt går de bra nu, borträknat skolan som vanligt. Det är tråkig och trist, bara bita ihop sista tiden nu. Som Kajsa skrev, "inte illa pinkat på två månader". Nu ska jag leka lite med Gordon :) Han verkar lite uttråkad nu min sötnos!

Hunden, människans bästa vän?

I fredags kom dagen som jag och älskling skulle åka till Örebro, vi hade ställt klockan på 5.00 för att bege oss mot vårat mål. 5.30 vaknade vi av att vi höll på att försova oss, så himla typiskt när de gäller oss. Men vi kom iväg i bra tid ändå och sen lånade vi pappas bil så det gick bra ändå, hade nog tagit längre tid om vi åkt min. Blev förvånad över att pappa var så snäll och lånade ut bilen, men han ställer alltid upp när de behövs! Tog sin lilla tid innan vi var framme i Örebro, där fick leta runt ett tag innan vi hittade rätt. Hittade sen i alla fall och fick träffa skönheten, så sen i fredags har jag nu varit hundägare till världens bästa hund, det kan man kalla kärlek vid första ögonkastet. Var lite orolig eftersom jag inte träffat min blivande hund innan jag bestämde mig för att ta honom, men det klickade liksom dirkekt när jag såg honom.

Tyckte lite synd om honom att följa med oss i våran bil utan att veta någonting, men det gick bra han la sig nästan på en gång i sin lille bur. Sen blev det drive in på Max eftersom både jag och älskling var hur hungriga som helst efter resan då ingen av oss hunnit ätit något sen vi åkte.

Jag är så glad nu, jag har världens bästa pojkvän, världens underbaraste hund och världens bästa häst. Det känns så bra att blivit hundägare, som jag har längtat efter en egen hund. Har kännts lite tomt nu ett tag när jag bor hos älskling eftersom jag är så van att ha djur runt omkring mig, men nu har jag världens gosigaste hund som håller mig sällskap när han jobbar. Vi tycker om honom så mycket båda två redan, han är helt perfekt! Min ögonsten :)



Mina två älsklingspojkar! :)

Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer

Jag kan inte säga annat än som Gustav Svensson - vad livet är märkligt ändå. Från och med imorgon kommer alltså en stor förändring ske i mitt liv, ett beslut som jag själv tagit. Något som jag så länge väntat efter, samtidigt som det är läskigt så känns det underbart. Som pappa sa till mig tidigare: - ja du är ju gammal nog att göra vad du vill, och dig har man ju aldrig kunna hindra. Det kändes både skönt och skrämmande när han sa det, jag tycker ju själv att jag kan ge med mig men visst så kan jag hålla med om att när jag vill nåt så ska det bli så. Det har gått fort nu med, detta beslut togs snabbt. Men jag älskar det, allt ska hända på en gång då är det som bäst helst skulle det hänt nyss liksom. Ett liv, ett virrvarr av chanser och val, ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer. Men jag lever för kicken nu!

Skolan är dock jobbig nu, jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen.

Men nu tänker jag inte mer på det, för jag ska inte till skolan föräns på måndag och tills dess ska jag leva på kicken och bara tänka på hur underbart livet kan vara, egentligen är det fullt av möjligheter bara du har viljan kan du göra vad du vill.

Imorgon kan jag räkna till tre, underbart.


En lugn och vit helg

Lördagskvällen går mot sitt slut och det har blivit en lugn helg, faktiskt så himla skönt att bara vara med den personen man tycker mest om och bara vara. Igår blev det bara en lugn kväll framför teven och jag somnade oplanerat i soffan, så det blev helt lugnt igår faktiskt och det var så skönt att vakna upp i morse helt utvilad utan att känna kvarrester av alkohol och dess följder i kroppen. Var så skönt att få vakna upp tillsammans med älsklingen, det är det bästa med helgerna annars så åker han till jobbet innan jag börjar skolan så då får man sova själv sista tiden och det är så trist :( Jag saknar hans närhet jämt när han inte är med mig.

Sen blev de att skjusa Maria till Bollnäs som skulle hämta ut skor, även hennes systeryster Madde följde med. Ska även passa på att säga grattis till Maria som efterlängtat blivit 18 :) Efter det blev det en ridtur med Madde och Chaddan, mysigt men mörkt.

Sitter och väntar på att älsklingen ska komma och hämta mig nu, han har varit och införskaffat sig massa grejer som han är och hämtar. Följde med och kollade på dem tidigare och hämtade hans nya bil, riktigt fin var den. Men sen skulle han åka dit igen och hämta en skoter och en fyrhjuling så då orkade jag inte riktigt följa plus att det var annat som drog lite med. Jag ville nämligen hinna hem till mamma och pappa med, fick sms av bror och Hanna var på väg hem och skulle överraska mamma och pappa och att han ville träffa mig med. Så självklart var jag tvungen hem, dels för att jag inte träffat Hanna mer än några minuter i sommras och även för att jag saknar min älskade bror så himla mycket. Det är så jobbigt att han ska bo så långt bort :(

Åh nu vill jag att telefonen ska ringa, jag saknar dig!


Ni är dom vi skrattar åt

Jag vill ha helg nu och slippa vara i skolan, de känns som det inte går att andas här. Jag vill hem och mysa med min käraste nu, men han jobbar ju ändå så. Jag får väl stå ut till fyra med att träffa honom som vanligt. Ikväll måste jag tydligen på bio igen med med filmkunskapen, tycker inte man gör annat än är på bio nu när man går den kursen. Skulle vilja hinna rida också och mjuka upp Dream sen lektionen igår, tror hon borde vara en aning stel eftersom lektionen igår var så jobbig så hela hästen blev blöt. Men det är härligast när de är jobbigt så vet man att de får jobba med hela kroppen. Får se om jag hinner rida då, säkert inte eftersom vi slutar senare idag då vi lagt till en lektion, suck jag orkar inte med skolan. Den tar för mycket tid, jag vill ha tid till annat! Ikväll vill jag t.ex. åka och kolla på dom där omtalade monsterhundarna haha.

Satt och kollade på bilddagboken nyss, haha roligt ändå det går inte annat än skratta ibland.

Jag kommer inte på någon rubrik

Om man bortser från att det är hur mycket i skolan nu som man har panik och ångest över så mår jag så himla bra, det var längesen allt kändes så bra som nu och jag är så glad över att kunna säga det utan att jag ljuger. Hästlovet bara försvann på ett stormande sätt, under lovet kom även snö och gjorde det kallt som satan ute så nu har man ju fått tagit fram vinterjackan. Men på nåt sätt så tycker jag vintern är skön också, det är mysigt att klä på sig en massa varmt som vantar, mössa, halsduk m.m. Tycker jag i alla fall nu i början av vintern men sen blir jag säkerligen allmänt less på kyla. De konstiga är att jag nu känner att jag håller på att frysa ihjäl när det är -1 grad så hur ska man då överleva vintern? Men som alla andra år så vänjer man nog sig :)

Hade ridlektion igår med, världens bästa pojkvän var snäll och skjusade ner Dream med transport åt mig eftersom de är så kallt att rida ner till ridskolan nu. Var lite nervös hur de skulle gå att lasta henne eftersom hon aldrig åker transport, sist var mer än ett år sedan, hon försökte bråka lite när vi skulle åka så då blev man ju lite nervös att man inte skulle få in henne på hemvägen eftersom vi då var ensam med henne och då är det inge kul om en häst bråkar. Men det gick hur bra som helst hon stannade bara lite innan och kollade sen gick hon in :) Hon är så underbar den hästen, hon försöker alltid göra som jag vill även om hon själv verkar tycka de är läskigt, jag är så glad att jag har henne och ännu gladare vilken underbar pojkvän jag har som ställer upp pch finns där, han är så guld. Så nu vet jag att det inte är några större problem att åka transport ner i alla fall :)

Har även fått tag i en sadel nu, jag som vilja haft en ny sadel jätte länge men inte gjort mig råd eftersom de är så dyra om man vill ha en bra. Av en slump så nämde jag för Marie i stallet att jag vilja köpt en dressyrsadel och så säger hon att hon har en fin dressyrsadel hemma som hon inte använder av lite äldre modell men jätte fin, skön och välvårdad. Hon sa att den säkert skulle ligga på runt 15 000 kronor om den skulle säljas idag, och jag får låna den av henne gratis wow liksom, JACKPOT där. Så nu har jag en fin sadel som jag får låna så jag slipper köpa, tack för det Marie!

Förresten så håller en förändring på att ske, som gör mig så glad!!!